tiistai 9. toukokuuta 2017

Tontti nimeltä Pähkämö

Viime kertaisen takaiskun jälkeen on nyt pohdittu ratkaisuja talon kokonais korkeudelle ja pohjaratkaisulle. 

Nopeana kertauksena vielä, rakennusvalvonta totesi tämän hetkisistä suunnitelmista, ettei talon ulkonäkö vastaa 1,5 kerroksista taloa, joka on siis kaavaan määritelty. Sisäpuolen ratkaisuun rakennusvalvonta ei varsinaisesti ottanut kantaa, mutta kehotti kuitenkin miettimään myös niitä, jotta homma on toimiva myös jatkossa, jos tilan tarve kasvaa. 

Kaikki muutokset mitä tässä vaiheessa suunnittelua tehdään vaikuttaa budjettiin. Tämän takia emme ole kovin mielissämme tekemässä näitä muutoksia suunnitelmiin. Kastelli antaa kaikista muutoksista lisähinnan mikä lisätään aina sopimuksiin, kun se on meidän puolelta kirjallisesti hyväksytty.

Vaihtoehdot mitä on mietitty on oikeastaan vain kaksi meille sopivaa.

1. Nykyistä käyttöullakkoa korotetaan tarpeeksi, pohjaan piirretään porrasvaraus, kattokulmaa mahdollisesti jyrkennetään

2. Käyttöullakosta tehdään parvi, jolloin koko talon kattoristikot muuttuvat, portaat asennetaan ja mahdollinen lisä ikkuna on lisättävä järvelle päin.

Näissä vaihtoehdoissa on useamman tuhannen euron ero. Arvioni mukaan ero on noin 3-6 000 €, riippuen siitä mikä on laajuus.

Lopullista päätöstä emme vielä ole tehneet, koska asia täytyy vielä varmistaa rakennusvalvonnalta. Kallistumme kuitenkin kovasti halvempaan 1. vaihtoehtoon, sillä budjetissa olisi kiva pysyä. Emmekä koe saavamme parven lisätilasta mitään hyötyä. 

Muuta menoa tontilla: säilytettävät puut on merkattu maastoon, kunnalle on laitettu toimenpidelupa hakemus puiden kaatoa varten, pääsuunnittelija palkattu, maanrakennus urakoitsijan kanssa on sovittu alustava aikataulu maatöille. 

Pikkuhiljaa siis kaikki etenee. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti